In case you're interested in knowing more info on Auto insurance Colorado, stop by learnandserve.org It is so pleasant to work with experts. Learn more to find out more regarding appliance repair Bend.

Gyergyóremetével kapcsolatos adatok nyilvános adattárakban

Martonka a romániai "fantomtelepülések" térképén

Romániai programozók, szoftvermérnökök és grafikusok egy csoportja elkészítette az ország „fantomtelepüléseinek” interaktív térképét. Összesen 126 olyan helységet tüntettek fel, amelynek a 2011-es népszámlálás adatai szerint egyetlen lakosa – sok esetben háza – sincs, vagy víz alá került, esetleg hulladéklerakat került a helyére, ennek ellenére szerepel a hivatalos településjegyzékben és postai kódja is van.

Bővebben: Martonka a romániai "fantomtelepülések" térképén

Mit tud Románia kormánya Gyergyóremetéről

Jó kérdés, mi? Hát, ha az internetes adattárakat böngésszük, nem sokat. Íme egy adathalmaz a 2006-ban a Kisebbségvédelmi Kormányhivatal által a kisebbségi jogok alkalmazásáról kiadott CD-ről. (Mondanom sem kell, hivatalos kiadvány, itt megtekinthető teljes terjedelmében.) A dolog érdekessége, hogy a CD-t kiadó mindkét intézmény élén a kiadás pillanatában RMDSz-es politikus állt. De íme a minket érintő adatsor:

Bővebben: Mit tud Románia kormánya Gyergyóremetéről