Sports betting is another huge area that has millions of followers, which is why here at Betting Apps we have narrowed down some of the best on offer.  For additional local sunshine dentist visit carefamilydental. laguiole-french-knives made a real revolution in the industry.    Are you looking for "mls edmonton"? Check out Www The passionate experts in this field are ready to answer all of your requests. Always prepare before you make a choice. There is so much info about w88thai at http://w88thai.me Writer

Balin - Aspius aspius

A helyi horgászok egyik kedvenc faja, a csuka mellett az egyik legkeresettebb zsákmányhal Gyergyóremete vizeiben. Érdekességként fontos megemlíteni, hogy a helyi horgászzsargonban élesen megkülömnböztetik a fiatal példányokat - ezeket következetesen balintnak, balintkölyöknek nevezik, az igen ritka, kifejlett példányokat őnnek, ragadozó őnnek nevezik. Jellegzetes, sehol máshol le nem írt halásztechnikát használnak Remetén ezek kifogására, az un. telefonozást, aminek a lényege, hogy a két part közé kifeszített zsinárrál lógatják be a csalihalat, cserebogarat a víz felszínére. A balinkölykök kedvelt csuka-csalinak számítanak mozgékonyságuk és szívósságuk miatt. Tilalmi idővel védett faj!

Balin, Ragadozó őn, Aspius aspiusHivatalos neve Ragadozó őn, Aspius aspius. A keszegfélék családjához tartozó, ragadozó életmódot folytató hal. Teste hosszú, oldalt kissé lapított. Szája mélyen hasított. Alsó állkapcsa túlér a felsőn. Színe oldalt ólmosan ezüstös, hasán fehér. A háta zöldes vagy kékes árnyalatú. Hatalmas úszói szürkék és alul többnyire vörhenyes árnyalatúak.

Ívása április elején kezdődik, de május közepéig is elúzódhat. Ikráit a fák vízbe nyúló bolyhos gyökérzetére rakja. A Maroson kívül mindegyik remetei patakban gyakori az ivadéka. A balin fogása korlátozás alá esik. Tilalmi ideje: március 1-től április 30-ig tart. A kifejlett példányok fő tápláléka a keszeg. Kora tavasztól őszig szüntelenül cirkál a víz felső rétegében és hatalmas loccsanásokkal vág a keszegcsapatok közé. Rávág a víz színe felett repülő vagy a víz színére hulló nagyobb rovarokra, lepkékre is. Ezen alapul a helyi horgászmódszer.  A folyóvizeken leginkább a  forgókban tanyázik. Mindegyik remetei híd mellett gyakran előfordul, leggyakoribb a vasúti híd környékén. Remete területén itt fogták a legnagobb példányokat az 1970-es, 80-as években.  Szívesen tartózkodik a sóderzátonyok felett rohanó sebes vízfolyásokban is. Késő ősszel a zátonyesések mögötti mélyebb vizeken akadhatunk rá.

A balin a horgászok egyik legkedveltebb sporthala. Horgászata igen változatos. Egyaránt fogható műléggyel, villantóval, sőt felszínen úsztatott élőhallal is. Horgászatának legélvezetesebb módja a legyező horgászat. Ehhez bármilyen erősebb pisztrángozó legyes felszerelés megfelelő.
A horogra akadt balin fárasztása igen élvezetes. Első hosszú kirohanása után is erőteljesen küzd a horgon. Igazi sporthal.

További információk a Magyar Halfauna honlapján.