Gyergyóremetei népzenészek találkozója

hegedű:Bakos Dániel

brácsa:Polgár Botond

bőgő: Balázs K Alpár

A gyergyóremetei szeméttározó

{flvremote}http://gyergyotv.ro/images/stories/videos/Kulonkiadas 2010.04.24.flv{/flvremote} Nagy port kavart a szeméttározó ügye a faluban és annak határain túl is. A probléma nem újkeletű, a minap például a hivatalos portálon találtam egy régebbecske odakerült kérdést, amire három év alatt sem sikerült válaszolni. Úgy tűnik, nemhivatalos hírzárlat van, itt is, magasabb szinteken is. A szeméttároló kiszemelt helyszínét nagyon jól ismerem, gyerekkorom egyik kedvenc barangolási tere, kedvelt helyszíne volt. Ma is érzem az ott leszedett eper ízét, a források hűs vizének érintését, az ott szedett hecserliből főzött tea illatát. Ráadásul valamikor nagyapámnak is voltak földjei a határ azon részén, talán pont ottahová a tározó kerül majd. Mindenesetre a családi legendárium tele van ide kapcsolódó emlékekkel, történetekkel.

Játék közben esett el és kapott agyrázkódást egy iskolás fiú

{youtube}fYlnS1eAUOc{/youtube} 2009 Január 22. Agyrázkódással szállítottak korházba egy iskolás gyereket. A szülők úgy vélik az iskolában nem megfeleően kezelték a helyzetet, a tanárok viszont állítják, mindent megtettek a gyerek érdekében.

Alkategóriák

A sajtóban megjelenő hírek nagyrésze múlandó, aki ide téved, ne keressen friss sajtószemlét. Csak az kerül be ide - a forrás megjelölésével - ami maradandónak, az évek múlásával is érdekesnek ígérkezik.