Postahivatal Gyergyóremetén

Azt tudtam, hogy nagyapám egy ideig dolgozott a postahivatalnál, de hogy mióta van Remetének önálló postahivatala, az csak a napokban derült ki számomra.

Mint rendesen, valami más után kutakodva találtam rá: Kisfaludi Júlia: Postatörténeti kronológia 1901-től 1918-ig c. tanulmányában az 1912-es év decemberében szerepel ez az adatsor:

Megnyílt postahivatalok: Ácsfalva pu., Bebrina, Biharsályi, Bikás, Borjád, Budapest 41., Budapest 42., Budapest 68., Budapest 71., Budapest 86., Budapest 500., Budapest 501., Czinkota-Ehmanntelep, Dány, Debreczen 8., Dézsánfalva, Diósfalu, Drenje, Eszék 4., Feketebátor 1., Felsőkubin, Galóczási-gőzfűrész pu., Gyergyóremete, Hód- mező-Vásárhely 3., Kispest 3., Kistarcsa, Laskó, Ljeszek, Lúgos 2., Magyaró, Mesterszállás, Mezőgyán, Mikelaka, Nadab, Nagybecskerek 3., Nagybodófalva, Nagyje- szen, Nagytikvány, Nagyvárad 6., Náprád, Németpereg, Osinka, Péterfalva, Podlapac, Pöstyén 2., Primislje, Raéinovci, Stajnica, Székelykocsárd 1., Sztancsafalva.Tamáshida.
Postai és Távközlési Múzeumi Alapítvány Évkönyve, 1995, 236. oldal.

 

A végére, csemegének, egy kapcsolódó MTI hír 1940 szeptember 24-ről (Előpatakot nem én írtam el):

§ A postavezérigazgatóság közli, hogy a visszacsatolt országrészeken folyó hó 21-ig az eddig közölteken kivül a következő helyeken nyiltak meg postahivatalok: Árpástó, Borsujfalu, Csikszentgyörgy, Élőpatak, Felőr, Gelence, Gyergyóremete, Ispánmező, Kajántó, Kászonujfalu, Magyardécse, Nagyesküllő, Szamosfalva, Szentkatolna, Torja, Tusnád, Vajdakamarás. /MTI/

Hasonló olvasnivaló